مدل دوربین عکاسی

مدل دوربین عکاسی مدل دوربین عکاسی مدل دوربین عکاسی مدل دوربین عکاسی مدل دوربین عکاسی مدل دوربین عکاسی

مدل دوربین عکاسی

مدل دوربین عکاسی مدل دوربین عکاسی مدل دوربین عکاسی مدل دوربین عکاسی مدل دوربین عکاسی مدل دوربین عکاسی

معرفی امامزاده جعفر (ع) دامغان

مجموعه: مکانهای زیارتی ایران و جهان


امامزاده جعفر (ع),امامزاده جعفر (ع) دامغان,بقعه امامزاده جعفر(ع) در دامغان

معرفی امامزاده جعفر (ع) دامغان
امامزاده جعفر(ع) را منابع و مآخذ معتبر انساب از نسل امام زین العابدین(ع) می دانند که با چهار واسطه این امامزاده(ع) را به امام سجاد(ع) منسوب می دانند، محل شهادت وی را به اختلاف، دروازه نیشابور و دامغان ذکر کرده اند، نسب نامة وی را در منابع مختلف اینگونه آورده اند:
جعفر بن علی بن حسن بن علی بن عمربن علی بن حسین بن علی بن ابیطالب (ع) می باشد که وی را با این واسطه ها به امام سجاد (ع) سپس امام حسین(ع) و بعد امام علی(ع) منسوب می دانند.


بنای امامزاده جعفر (ع) دامغان بقعه مبارکه این امامزاده در وسط شهر دامغان قرار دارد، صحن امامزاده سابقاً مربع مستطیل بود که در ابتدای ورود به این صحن از درب اصلی مقبرة امامزاده محمد(ع) قرار دارد که وی را از اولاد امام موسی کاظم(ع) می دانند.

 

امامزاده جعفر (ع),امامزاده جعفر (ع) دامغان,بقعه امامزاده جعفر(ع) در دامغان

 

آنچه راجع به سلسله انساب امامزاده جعفر(ع) در صندوق روی مقبره وجود دارد با آنچه سید ظهیر الدین مرعشی ذکر کرده است شباهت زیادی دارد وی امامزاده را جعفر بن محمد بن حسین المحدث بن علی بن حسن بن علی عمرالاشرف ابن علی زین العابدین بن حسین بن علی بن ابیطالب (ع) می داند که با توجه به اینموضوع علت توجه کیاها و سادات مرعشی مازندران به دامغان و امامزاده جعفر(ع) را نسبی که امامزاده جعفر(ع) دارد ذکر می کنند.

 

وقف نامه این امامزاده در سال 815 هجری قمری در شهر دامغان تنظیم و به تایید 109 تن از شهود و بزرگان قرن نهم دامغان مسجل است، این وقف نامه را نمونة بسیار زیبایی از شیوه سند نویسی قرن مذکور می دانند که به خط تعلیق هزار بیگ بن عزالدین عوض شاه خواری بر کاغذ سمرقندی کتابت شده است که بخش خطبه سند از بین رفته است.

 

امامزاده جعفر (ع),امامزاده جعفر (ع) دامغان,بقعه امامزاده جعفر(ع) در دامغان

 

 واقف این بنا امیر سیف الدین علی کیا ابن سراج الدین رستم بن حاجی (هزار جریبی) است وی ظاهراً از امرای سلسله کارکیای گیلان است که شرح حالشان در تاریخ رویان آملی و تاریخ طبرستان ظهیر الدین مرعشی آمده است.تاریخ بنای بقعه امامزاده را به دوران سلجوقی می دانند و حتی پیش از دورة سلجوقی می دانند و معمار این بنا با توجه به نوشته های ضریح مطهر امامزاده جعفر (ع) دامغان داخل خود صحن ـ عمل العبد الفقیر الحقیر المذنب المحتاج بعفوا... و غفرا.. استاد نظام الدین بن استاد علی بن ابن علی نجار ـ این شخص بوده است و چنین استنباط می شود که در ابتدا بی پیرایه بوده ولی بعدها  پادشاهان سلجوقی دیوارهای مدخل را با کاشی هایی که  ذکر شد مزین نموده و به صورت آبرومندی درآورده اند.

 

از جمله آثار قابل ذکر امامزاده جعفر(ع) دو سنگ نبشته مفصل با تاریخ های 816 و 851 بوده که در دو سوی درب ورودی نصب شده بود که از نظر تاریخی آن را دارای اعتبار فراوان می دانند به ویژه آنکه نکات مذکور در دومین سنگ نبشته در ارتباط با نوع مالیاتهای قرن نهم در منطقه اهمیت خاصی دارد.

حرم امامزاده با طرح چهار گوش 13×13 متر در هر ضلع طاقنمایی دارد که با دری به خارج راه می یابد به کمک هشت نیم طاق مقرنس، طرح چهارضلعی به هشت ضلعی و سپس بنای گنبد بر روی آن استوار شده است. در کتب گذشتگان آمده است، داخل بقعه سفید کاری شده و هیچ گونه تزئینی ندارد، دور تا دور سنگ روی مرقد دارای تزئینات گچ بری جالبی است، روی سنگ سیاه قبر نسب امامزاده و سورة مبارکه توحید به خط کوفی کنده شده است.


گنبد مزار بنا به صورت شلجمی و از آجر ساده بنا شده است، در برابر ورودی اصلی بقعه ایوان کوچکی با قوس تیزه دار و در دو سوی آن دو طاقنما قرار دارد که از وسط هر یک دری به دو اتاق جانبی ایوان راه می دهد. بالای تیزه ایوان نیز غرفه مانندی با نمای طاق جاسازی شده است. در دو سوی این نماسازی دو مناره مانند با حجمی قابل توجه توجه بنا شده که از سطح بام بالاتر نرفته است و تمامی بنای مزبور ساده و بدون تزئین است.

منبع:tarikhaneh.com



دور دنیا با یک کلیک

  • آشنایی با بقعه اما‌مزاده معصوم (ع)
  • بهشت های آسمانی در یونان+عکس
  • مسجد پیرزن / عجیب ترین مسجد ایران و جهان
  • 10 آرامگاه مشهور در سراسر جهان +عکس
  • آشنایی با بقعه متبرکه امامزاده ابوالحسن(ع)
  • امامزاده جعفر(ع) شهر پیشوا


مطالب دیگر
Proposition of a Typology of Tunisian Consumers Based on their Ecologically Conscious Behavior
معنای «ارجاء» در روایات اهل بیت
بررسی کاریوتیپی جمعیتی از گونه vicia dasycarpa با استفاده ازسیستم آنالیز تصویر
استفاده از ماده ضایعاتی کیسه صفرا بعنوان ماده رنگزای طبیعی به کمک امواج التراسونیکبرای کاربرد در نخ پشمی فرش دستباف
بررسی اثرات اقتصادی - فرهنگی - اجتماعی وزیست محیطی برتوسعه گردشگری روستایی نمونه موردمطالعه روستای یاسه چاه
Achieve Secure RGB Image Based Watermarking with Pixel Indicator Technique
فشرده سازی فراکتالی تصاویربراساس خوشه بندی
تحلیل شبکه های اجتماعی در بازار بورس اوراق بهادار تهران
مطالعه تجربی انتقال حرارت درون مبدل حرارتی حاوی نانو اکسید تیتانیوم و پلی الفا اولفین و ارائه مدل پیش بینی کننده به کمک شبکه های عصبی
بررسی تأثیرآموزش های زیست محیطی بر تغییر رفتار دانش آموزان پایه ی پنجم ناحیه ی 3 شهر کرمانشاه
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.