X
تبلیغات
رایتل
جمعه 22 اردیبهشت 1396 @ 10:29

پل جویی تنها پل تاریخی اختصاصی اصفهان

مجموعه: مکانهای تاریخی ایران


 

پل جویی

 

معروف به: سعادت آباد، پل هفت دست و پل دریاچه

 

موقعیت: خیابان کمال اسماعیل

 

سال تاسیس: 1065 هجری(دوره شاه عباس دوم)

 

عرض آن: 6 متر و طول آن 147 متر

 

 

 

پل جویی

 

 

ارتباط باغ های سلطنتی دو ساحل شمالی و جنوبی رودخانه با باغ های وسیع سعادت آباد، و بناهای با شکوه هفت دست، آئینه خانه، کشکول و نمکدان برقرار می ساخت و محل عبور خانواده شاه صفوی، امرا، اشراف، مهمان ها و سفیرانی بود که اجازه ملاقات با شاه عباس دوم را می یافتند

 

وجه تسمیه آن به جویی به مناسبت جوی کوچک ظریفی از سنگ پارسی بود که بر پل تعبیه شده بود

 

چند صد قدم بالاتر از پل الله وردیخان پل جوئی نمایان می گردد. این پل در محاورات مردم اصفهان (چوبی) گفته می شود. عرض پل 4 ذرع و طول آن بیش از 100 ذرع است.

 

وجه تسمیه آن به پل جوئی این است که چون در دو طرف پل عمارات سلطنتی واقع شده بود، در آن عصر این پل را برای ارتباط این دو قسمت ساخته یودند و آب را نیز بوسیله جوی سنگی که در روی پل کنده بودند به این عمارت می رساندند.

 

در وسط پل برج 6 گوشه ای وجود داشت که از هرگوشه آن سه چشمه جاری می شد. یکی از خارجیانی که پل را بازدید کرده و درباره آن می نویسد "...پل با چهارده طاق یک ریخت و معبری برای بردن آب به قصر هفت دست واقع در ساحل زاینده رود ساخته شده بود..."

 

عمارات زیبا و باشکوه سعادت آباد، هفت دست، آینه خانه، کلاه فرنگی، نمکدان در اطراف این پل بوده است که بوسیله مسعود میرزای ظل السلطان حاکم اصفهان در زمان ناصرالدین شاه قاجار خراب و با خاک یکسان گردید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



دور دنیا با یک کلیک

  • نارنجستان قوام شیراز عمارتی زیبا
  • باغ ارم یکی از مکان های دیدنی شیراز
  • دوست دارید با پل خواجو آشنا بشوید
  • سرای زیبای مشیر در شیراز
  • سی و سه پل یکی از آثار زیبای اصفهان
  • غارچال نخجیر یکی از شگفت انگیز ترین آثار


مطالب دیگر
پهنه بندی اقلیمی استان خراسان رضوی با استفاده از زمین آمار
تأثیر نور بر روی سلامتی افراد
تاثیرعناصرطبیعی درآرامش فضاهای باز منازل مسکونی
Analytical and Experimental Investigation of I Beam-to-CFT Column Connections under Monotonic Loading
بررسی تاثیر مولفه های سرمایه اجتماعی بر عملکرد شغلی
سنجش تأثیر متقابل مؤلفه های سازمان یادگیرنده و ابعاد تعهد سازمانی کارکنان آموزش و پرورش
بررسی تعامل معماری و اقلیم در طراحی پایدار
تعیین میزان پتاسیم و سدیم بنزوات در سس مایونز با برندهای مختلف به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) و مقایسه آن با روش اسپکتروفتومتری
بررسی ترکیبات تشکیل دهنده اسانس دو گونه دارویی مرزه بختیاری و مرزه سهندی در مراحل گلدهی کاشته شده در شرایط مزرعه
بررسی رابطه جو سازمانی با ترک خدمت کارکنان
نظرات (0)
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.